lunes, 24 de diciembre de 2007

El Nadal...a casa.

“És Nadal al meu cor quan somrius content de veure'm, quan la nit es fa més freda, quan t’abraces al meu cos…i les llums de colors m’il•luminen nit i dia, les encens amb el somriure quan em parles amb el cor”.
És el que diu la cançó que sona pels carrers d’Igualada quan passeges per la Rambla i pel Carrer de l’Argent, quan acabes de fer un cafè a mitja tarda amb un amic de tota la vida i tens ganes d’Igualada. De retrobar-te amb aquell sentiment de cada any que coneixem els d’aquí i que només arriba amb la màgia del Nadal. És el moment de tornar a veure al Patge Faruk i els seus criats, veure com els més petits van a donar-li la benvinguda i a desitjar estar al llibre blanc i no al negre. És llavors quan recordes tots els teus Nadals a Igualada i la felicitat que han portat. Aquella imatge el dia cinc, quan totes les precioses carrosses fan la desfilada. Quan sents que truquen al timbre i són els reis d’orient els que entren a casa teva, et donen tots aquells regals que anhelaves i brinden amb els teus pares amb un somriure de felicitat. És una vegada més l’emoció de la cançó dels “nens i nenes d’Igualada” que arriba tan dins.
Aquests dies també comporten una genial sensació d’estar a casa. De saber que t’aixeques cada matí tenint a tots els teus allà mateix, són les altes dosis de família i d’ amics de tota la vida que ens brinden aquestes festes.
Tots aquests amics que trobes a faltar a mesura que ens fem més grans i que l’economia del temps no ens ajuda. Ara ens tornem a trobar cada tarda, cada nit, en cada llarga festa ja que per Nadal les nits són més llargues i, a vegades, porten, fins i tot, grates sorpreses. Porten balls de dos, camuflats en els passadissos d’un teatre, porten peus descalços perquè s’ha donat tot, porten el record d’amors que van i venen, porten abraçades de complicitat, petons vells i petons nous, historietes d’anys enrere, retrobaments inesperats, discoteques plenes de cares conegudes, porten brindis d’alegria i sempre, necessitat de demà tornar-ho a començar tot un altre cop.
Aquí és casa meva, casa nostra, i no estar-hi mai fa trobar-ho a faltar. Ara que hi som tots, es nota que, per aquestes festes, brillarà de tot cor la nostra felicitat.

Bon Nadal a tothom!